Tel:+36-1-284-00-30  e-mail:autosoft@autosoft.hu  Cím:1201 Budapest, Lenke u.35
Facebook

Konkrét profittermelő tippek küldése

Egy NAV büntetés margójára

Olyan problémáról írunk most, amibe simán beleszaladhat a felhasználó tudtán kívül. Előre mondom, van megoldás, de az csak az informatikai beszállító felkészültségén, gondosságán fog múlni.

Idén szorgalmasan látogatjuk a NAV előadásokat, hogy elkerüljük a csapdákat illetve gyakorlati esetekről halljunk, hogy jobban fel tudjunk készülni a kihívásokra.NAV Büntetés

Gondolom nem ismeretlen számodra, hogy ezeken az előadásokon sok mindent olyat is lehet hallani, amit egyébként nem vernek nagy dobra, illetve sok gyakorlati kérdés, probléma is szóba kerül, amiből sokat lehet tanulni.

Mi az idén sokat költünk arra, hogy ilyen előadásokon részt vegyünk, és bizony nem könnyű menet ez. Felvetnek olyan problémákat mások, amikbe simán beleszaladhat bárki, ami persze simán büntetéssel végződhet.

Mi egyébként jól felkészültünk a problémákra, amit az is mutat, hogy ezeken a fórumokon elhangzottakra nekünk már vannak megoldásaink

Kivéve egy fél problémát. Azért csak felet, mert nekünk ez eddig sem jelentett veszélyt, hiszen eddig is jól csináltuk, de mi azt akarjuk, hogy a lehetősége se legyen meg egy hasonló esetnek.

Olyan probléma ez, amit a felhasználó nem feltétlen tud, és csak akkor szembesül vele amikor már tehetetlen.

Nagy vállalatról volt szó, ahol nagy és drága szoftvert használtak, mivel a nevét mindenki ismeri, nem írom le. A vállalatnál tartottak egy teljes átfogó ellenőrzést. Ezen derült ki, hogy a számláikat véletlenül megsemmisítették. Ez, valljuk bármelyikünkkel előfordulhat, nem kell ehhez hanyagság mint itt, jöhet egy olyan kár az ingatlanba például, beázás, ami tönkreteszi a papírokat. Mivel a papír alapon előállított számlákat papíron kérik, nincs mese újra elő kellett volna állítani őket. Csakhogy a nagy és drága szoftverük ugyanannak a számlának az előállítására nem volt képes. És a kulcsszó az ugyanannak. Az eredetivel teljesen megegyező kellett volna.

Ennek informatikai magyarázata az, hogy a szoftverük nem volt erre felkészülve. A nagy, jellemzően külföldi szoftverek nincsenek felkészítve a bonyolult magyar szabályzók kezelésére ráadásul archív, visszafelé kompatibilis módon.

Az AutoSoft AMS igen, de a 100%-os megoldás az, ha az akkor elkészült bizonylat maga letárolásra kerül. Nagy különbségről beszélünk ám! Nem az adatok, hanem pont annak a bizonylatnak a digitális képe kell, amit így bármikor ki lehet nyomtatni újra, és újra, és a program verziótól függetlenül mindig ugyanazt kapja a felhasználó. Bármi történjen is.

Ez a szoftver működésében gyökeresen más működést kíván, mint amit egyébként megszokhattunk. Ez, amiről beszélünk, tulajdonképpen a digitális archiválás alapja is.

Tehát igazából digitálisan archiválni kell a számlát a rendszerbe ahhoz, hogy elkerülhessük a büntetést.

Ennek a működésnek megvalósításával két legyet ütünk egy csapásra. Innentől nem kötelező a számla másolatokat kinyomtatni, hiszen a szoftver archiválásával a számlák is archiválásra kerülnek.

Ezek bizony gyökeres változások, igen megint, idén már a harmadik. Egyúttal készültek más változások is, ezeket a program leírásában tesszük közzé.

Szakértő segítségre van szükséged?

Hívj bátran most: +36 1 284 0030

Szamos
Szamosfalvi István
Telefon: +36 1 2840030
e-mail: marketing@autosoft.hu

Szeretnél velem beszélni?
Név:
Elérhetőség:
Üzenet:
ElküldKonkrét profittermelő tippek küldése